Μια ολομέτωπη επίθεση στις επικίνδυνες ανοησίες αυτού του κόσμου.Γιατί δεν είναι όλες οι απόψεις άξιες σεβασμού.

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Εν αρχή ην το σκοτάδι...

Χαιρετώ την blogoσφαίρα και όλους τους κατοίκους της!
Εδώ και πολλά χρόνια κατοικώ στις παρυφές αυτού του κόσμου και αυτό το καλοκαίρι  αποφάσισα να γίνω μέλος της. Ο σημαντικότερος λόγος είναι η ανησυχία μου για το αύριο και ο φόβος για το μεθαύριο της ανθρωπότητας(εντάξει μαλακίες λέω, απλά μου είπαν ότι μπορείς να χτυπήσεις καλά γκομενάκια εδώ μέσα).

Το πρόβλημα είναι ότι για να καταφέρεις αυτόν τον ιερό στόχο πρέπει να διαφοροποιηθείς από το πλήθος. Πρέπει να εντυπωσιάσεις με τον γραπτό σου λόγο, να είσαι πρωτότυπος , διασκεδαστικός,  αστείος αλλά με ενδείξεις σοβαρότητας, δημοκρατικός γενικώς αλλά κυρίαρχος ενίοτε, ευαίσθητoυλης αλλά όχι πάρα πολύ, επιθετικός με έφεση στην άμυνα και υπολογισμένα παρορμητικός . Και το βασικότερο είναι ότι πρέπει να δείχνεις ότι ο βασικός στόχος του blog είναι τελείως διαφορετικός από τον πραγματικό. Είναι όπως τα προκαταρκτικά στο σεξ. Πρέπει να κάνεις ότι η επίμαχη περιοχή είναι το τελευταίο πράγμα που σε ενδιαφέρει και ότι κυριολεκτικά πέφτεις πάνω της κατά λάθος.
 
Μετά από ολιγόλεπτη σκέψη κατέληξα ότι δεν έχω καμία ελπίδα να τα καταφέρω όλα αυτά. Οπότε είπα να δοκιμάσω λίγο reverse engineering. Σε τι είμαι καλός και με λίγη τύχη θα μπορούσα να ξεγελάσω τον γυναικείο πληθυσμό ότι έχω όλες τις πιο πάνω ιδιότητες? Η απάντηση είναι να γελοιοποιώ τους χαζούς.  Από μικρή ηλικία υποψιάστηκα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κόσμο και ότι οι περισσότεροι μεγάλοι όταν τους κάνεις μια σοβαρή ερώτηση θα απαντήσουν την χειρότερη μαλακία με τον πλέον πειστικό τρόπο. Λίγο αργότερα ήρθε το internet , η Google και η Wikipedia και τα άλλα παιδιά και η υποψία πήρε σάρκα και οστά.

 Ναι, οι άνθρωποι είναι τελείως ανίδεοι και ο κόσμος πάει κατά διαόλου. Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να βρουν την έξοδο στο parking του mall όμως είναι πεπεισμένοι ότι αν τους πέταγες με αλεξίπτωτο στην Αλάσκα θα εξημέρωναν την πλησιέστερη αρκούδα και θα την καβάλαγαν μέχρι το Anchorage. Οι περισσότεροι θέλουν μια ώρα να βάλουν σωστά τις μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ αλλά αν ήταν για μια μέρα πρωθυπουργοί θα έλυναν τα μισά προβλήματα της χώρας. Αν ήταν προπονητές θα έριχναν 5 μπαλάκια στην Real στο Bernabeu με τον Αστέρα Τρίπολης και αν τυχόν τους έκλεινε στο δρόμο ο Carlos Gracie θα κατέβαιναν και θα του έσπαγαν τα μούτρα. Οι χειρότεροι αυτού της συνομοταξίας είναι οι θρησκόληπτοι και αυτοί είναι που μου ανάβουν τα λαμπάκια. Αφενός για όλο το κακό που έχουν κάνει ανά τους αιώνες και αφετέρου γιατί σε κλίμακα ηλιθιότητας κερδίζουν όλους τους παραπάνω χωρίς να ιδρώσουν. Έχω διπλή μερίδα για πάρτη τους.

Είπα λοιπόν να φτιάξω ένα blog που να στάζω δηλητήριο για όλες αυτές και πολλές άλλες κατηγορίες ανθρώπων. Η τακτική δεν είναι καινούργια. Λίγο πολύ όλοι κάποτε κοροϊδέψαμε το nerd ή τον απροσάρμοστο του σχολείου γιατί θα μας έκανε να φανούμε cool στις συμμαθήτριες μας. Μισή ντροπή δική μας που το κάναμε και η άλλη μισή δική τους που το γουστάρανε. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα το κάνω αποενοχοποιημένα γιατί αυτά τα nerds πάνε γυρεύοντας. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχω μαζέψει περισσότερα πυρομαχικά από τους Romulans. Υπάρχουν αρκετά φλόκια για  χριστιανούς, μουσουλμάνους, ufo believers, θιασώτες της εναλλακτικής ιατρικής, οπαδούς θεωριών συνωμοσίας, ερπετοειδής, μεγαλοπόδαρους , δημιουργιστές, αστρολόγους και χαρτορίχτρες.


Έχοντας λοιπόν ξεχάσει τον πραγματικό λόγο ύπαρξης του blog ( ελπίζω και εσείς!) σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω σαν κάτι μεταξύ προσωπικού ημερολογίου και σάκο του μποξ. Ελπίζω στην πορεία να βρω μερικούς ομοϊδεάτες για να γελάσουμε και πολλούς αντίπαλους να με προκαλέσουν (και πολλά γκομενάκια να ….… Φτου! Ξέχνα το αυτό λέμε…). Αν  τώρα συμβεί κάτι τρομακτικό και μαζευτούμε πολλοί θα δούμε τι θα κάνουμε. Οι επιλογές είναι άπειρες. Από το να κατέβω για δήμαρχος στη Στυλίδα (Απόστολε λέμε και καμιά μαλακία να περνάει ή ώρα) μέχρι να πάρουμε όπλα και να ανακαταλάβουμε το βόρειο Ιράκ από τους τζιχαντιστές. Μέχρι τότε όμως stay tuned… See you around!

3 σχόλια: